Vraag naar financials blijft groeien

N de Wit 26-4-2017 11:33
Categorieën: Test

De vraag naar financials op de arbeidsmarkt blijft hard groeien. Het eerste kwartaal van 2017 steeg het aantal finance vacatures met 10% ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Vergeleken met het eerste kwartaal van 2016 is de groei 33%. Dat concludeert een concullega van ons, na het vergelijken van geadverteerde vacaturevolumes voor hoogopgeleide finance professionals.

De vraag naar Register Accountants en Assistant Accountant is het sterkst toegenomen. Voor beide functies steeg het aantal vacatures met 59% vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Daarna volgt Assistant Controller met een stijging van +53%. De grote vraag naar deze groep financials komt mede voort uit de groeiende focus van organisaties op compliance, door steeds striktere wetgeving.

De vraag naar hoogopgeleide financials groeide het afgelopen kwartaal het hardst in de regio Eindhoven (+57%), vergeleken met het eerste kwartaal vorig jaar. Het grootste aantal vacatures (2373) is nog altijd in Amsterdam. Daar is de groei 24% ten opzichte van Q1 2016.

Grote schaarste op junior niveau
Een tweede reden voor het toegenomen aantal vacatures voor Assistant Controllers en Assistant Accountants, is de schaarste aan financiële professionals op junior niveau. Financials op die posities zijn doorgegroeid, terwijl de instroom van starters de afgelopen jaren beperkt was door de economische crisis. Daardoor ontstaan er nu flinke tekorten.

Extra vraag naar hbo financials
Door de schaarste aan kandidaten is er een verschuiving te zien in het gevraagde opleidingsniveau voor finance vacatures. Vooral voor de functie van Assistant Accountant, Business Controller en Finance Manager wordt minder vaak een wo-opleiding geëist. Voor de Assistant Accountant was in het eerste kwartaal van 2016 hbo de minimale opleidingseis in 91% van de vacatures (wo 9%). Inmiddels is voor 94% van de vacatures hbo de minimale eis (wo 6% ). “Wij verwachten dat die ontwikkeling doorzet. Hoe groter de schaarste, hoe vaker werkgevers hun eisen bijstellen”, aldus Vermaak. “Er wordt veel gekeken naar getalenteerde hbo’ers met groeipotentie. Dit biedt voor hen uitstekende carrièremogelijkheden.”

Bron

Reageer

Talent Enterprise helpt je verder
Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging in jouw carrière? Dan zit je hier goed, want Talent Enterprise helpt jou daarbij. Wij zijn al 16 jaar succesvol intermediair op de arbeidsmarkt voor HBO en universitair opgeleide professionals in diverse vakgebieden.